despre_noi_eloega


Salutare și bine ai venit !


Ne bucurăm că ne-ai descoperit! 

#Eloega este un proiect de familie, făurit într-o casă oarecare din Sibiu, în care locuim doi adulți alături de cei trei copii ai noștri (bine..mai locuiesc cu noi și doi câini și două pisici ). 

Ca și părinți ne-au trecut de-a lungul anilor multe jucării prin mână, cărți pentru copii, puzzeluri, câte și mai câte obiecte minunate pentru copii. Dar...în ceea ce privește jucăriile mă uit în jur și văd că dintre toate poate au rămas una, două, trei jucării la care se (mai) întorc copiii, odată cu trecerea anilor.

Atât eu (Irina - mama - la tastatură) cât și soțul meu avem membrii ai familiei care locuiesc departe de noi. Membrii ai familiei cu care poate ne vedem o dată sau de două ori pe an. Distanța fizică este mare și automat și timpul petrecut împreună este limitat.

Cu gândul la câte familii locuiesc departe și dorul este mare, cu gândul la copiii noștri dar și la bunicii noștri, a venit IDEEA  💡

Cum ar fi să concepem o carte cu adevărat personalizată? O carte în care să își poată înregistra vocea și mama, și tata, și copilul, și bunica, și mătusa și toți cei dragi? O carte din care cei mici să o audă pe buni citindu-le povestea de noapte bună, chiar dacă buni e poate la mii de km . distanță?

Odată ce ideea a venit (prin anul 2020), acolo a rămas și ne-am încăpățânat să o ducem la bun sfârșit. Am început să ne desenăm ideea, să ne-o imaginăm, să o ilustrăm și apoi au urmat mostrele. Bineînțeles nu ne-a ieșit din prima, am încercat din nou și din nou. 

Am scris textul pentru că ne-am dorit ca aceste cărți să transmită câte ceva despre bunătate, prietenie, acceptare. Am învățat să facem ilustrațiile pentru aveam atâta emoție și pasiune pentru proiectul nostru încât știam că trebuie să fie făcut, cu totul, în casă, în familie.

Mă bucur că nu ne-a ieșit din prima pentru că având mai multe încercări, ne-am dat seama ce putem îmbunătăți.

Rolul de mamă mi-a spus "știi cum sunt copiii, ar trebui să existe un butonaș care să blocheze înregistrarea, altfel se vor înregistra copiii peste mesajele de la bunici" - și așa au apărut pozițiile: de înregistrare vocală / de redare vocală.

Tot rolul de mamă (dar și cel de fiică și nepoată) mi-a spus că fiecare copil are în viața lui mai multe persoane speciale: de aceea cărțile noastre au 8 butoane, fiecare cu o capacitate proprie de înregistrare, tocmai pentru a-și putea înregistra vocea mai multe persoane, în aceeași carte.

Dorul de bunici mi-a spus: "ce fain ar fi să o pot mai pot auzi pe bunica dintr-o carte" și acest dor a adus cu siguranță una dintre cele mai mari calități ale cărților noastre: înregistrările rămân stocate în carte, chiar și după descărcarea bateriilor, ceea ce le transformă în suveniruri vii, de familie, peste ani buni de acum încolo.

În 7 decembrie 2021, am lansat către voi prima noastră carte: Elefantul Elo și Egreta Ega. De aici și numele nostru eloega. 

Eloega este și va rămâne un proiect de familie, desfășurându-se în continuare dintr-o căsuță obișnuită din Sibiu.

Ideea acestor cărți magice am înregistrat-o la O.S.I.M., fiind protejată de lege.

Vă mulțumim că sunteți aici !

Cu recunoștință,

familia #eloega


Dacă dorești să ne afli povestea și prin intermediul celor din media, te invităm să citești următoarele articole (prin click pe titlul articolului):

- O sibiancă a creat un proiect unic în România: carte de povești cu înregistrare vocală.

Cartea prin care poți auzi vocea persoanelor dragi 

- Irina Hriba, de la account manager la antreprenor 

Proiect unic făurit de o sibiancă

La poveşti cu Irina Hriba despre o carte personalizată pentru copii